تحلیل نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی

آموزش بازاریابی صادراتی

 

مهمترین مرحله برای فروش کالا در صادرات انجام روش صحیح بازاریابی صادراتی یا بازاریابی بین الملل می باشد. بازاریاب برای فروش محصولات در خارج از کشور باید به تکنیک های معرفی شرکت و محصولات تولیدی کاملا مسلط باشد. دسترسی به لیست خریداران خارجی و یافتن مشتریان خارجی برای صادرات کار خیلی سخت و پیچیده ای نیست. مهم این است که بعد از دسترسی به این لیست و دیتا چگونه با آن ها ارتباط برقرار نموده و کالا به آن ها بفروشیم. نگارش صحیح و اصولی نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی و یا نامه معرفی محصول به شرکت بخش حساس و سرنوشت ساز این موضوع می باشد. ما در این مقاله قصد داریم با تحلیل و آموزش نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی به فروش سریعتر محصول شما کمک کنیم.


تجارت و بازرگانی بین الملل یکی از انواع کسب و کارهای وابسته به روابط انسانی بوده که بعلت بعد مکانی، حساسیت مکاتبات در آن فوق العاده بالا می باشد. بیشتر کسب و کارهای صادراتی با یک نمونه نامه فروش محصول به انگلیسی فعالیت خود را آغاز می کنند، نامه ای که می تواند نگارش و ارسال آن نتیجه سرنوشت سازی در موفقیت و عدم موفقیت آن شرکت داشته باشد. برای موفقیت در نگارش انواع نامه های بازرگانی، آموزش و یادگیری موارد زیر الزامی می باشد.

 

پیش نیازهای مکاتبات بازرگانی بین الملل:


-    تسلط بر زبان انگلیسی عمومی (مکالمه و گرامر)
-    تسلط بر زبان تخصصی بازرگانی بین الملل
-    تسلط بر اصول و کلیات تجارت و بازرگانی بین الملل

 

عوامل مهم در نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی

برای نوشتن یک نامه معرفی شرکت مناسب در بازاریابی بین الملل باید به یک سری عوامل فنی و تکنیکال که در ادامه به آن ها اشاره می شود توجه داشته باشید تا نامه بتواند به بازاریابی و فروش شما کمک دو صد چندانی کند.


- پشتیبانی نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی 


قبل از نگارش نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی بخصوص نامه اول، باید درباره نحوه پشتیبانی آن نامه بیاندیشیم. زیرا بارها اتفاق افتاده است که یک شرکت صادراتی تعداد زیادی نامه در راستای معرفی خود و محصولات صادراتیش را برای کمپانی ها و شرکت های مدنظر ارسال نموده است ولی پاسخ های بسیار محدود و اندکی را در مقابل دریافت نموده است. قابل ذکر است نگارنده نامه فوق تمام استاندارد ها و اصول مکاتبات بازرگانی بین الملل را در این نامه رعایت کرده است. اما چرا پاسخ های دریافتی در این حد کم و محدود بوده است؟ این سوال تنها یک پاسخ دارد و آن، عدم دریافت نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی توسط فرد و مسئول مربوطه می باشد. پس نتیجه میگیریم اگر نامه های فوق توسط یکی از راههای زیر پشتیبانی می شدند حجم پاسخ های دریافتی حداقل دوبرابر چیزی بود که اتفاق افتاده است. ما برای پشتیبانی یک نامه تجاری می توانیم از راههایی چون تماس تلفنی، فکس، ایمیل، شبکه ها و رسانه های اجتماعی برخط و ... استفاده نماییم. که از میان را ه های فوق پیشنهاد ما ابتدا ارتباط تلفنی و پیگیری از طریق مکالمه و سپس راههای دیگر می باشد.

 

- سفارشی کردن نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی


استفاده از قالب و ساختارهای آماده نامه با عنوان Minute یا Draft یکی از راه های مرسوم در انواع نامه نگاری ها می باشد. که نه تنها روش غیر معقولی نیست که حتی گاها به کارشناسان بازرگانی و انواع نگارنده های نامه توصیه می شود جهت تسریع در امور اداری از این روش استفاده نمایند. ما استفاده از این روش را در نامه های بازاریابی صادراتی توصیه نمی کنیم. از دلایل اصلی این موضوع عدم برقراری ارتباط گیرنده با متن نامه می باشد که در بیشتر اوقات منجر به عدم پاسخگویی او به نامه دریافتی می شود.


جهت اثر بخشی نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی حتما برای هر گیرنده در هر کمپانی نامه ای جداگانه و مخصوص بنویسید. یعنی علاوه بر درج نام کمپانی و شخص مورد نظر در متن نامه اطلاعات و جزئیاتی از آن شرکت و یا شخص آورده شود. طرف های تجاری باهوش سریعا از متن نامه دریافتی به میزان اهمیت نامه و توانایی و تجربه نگارنده آن پی میبرند و در نهایت تصمیم به ارسال و یا عدم ارسال پاسخ می نمایند. نوشتن نامه سفارشی شده و یا Customized کردن نامه از عوامل تاثیر گذار برای نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی می باشد که در اکثر اوقات نتیجه آن ارسال پاسخ از طرف گیرنده می باشد.

 

- عدم رسمی نوشتن شروع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی


یکی از روش های مرسوم و استراتژی های نامه های بازرگانی بین الملل نگارش رسمی همراه با چهار چوب های استاندارد گرامری می باشد که تجار ایرانی هم معمولا برای برقراری ارتباط اولیه با طرفهای تجاری خود از این سبک نگارش استفاده می کنند. اما در شروع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی از نگارش نامه بصورت کاملا رسمی و یا غیر رسمی بپرهیزید. سعی کنید بخش شروع نامه opening salutation بصورت نیمه رسمی باشد. 


انواع شروع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی:


-    شروع نامه های رسمی Dear Sir/Madam
-    شروع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی با کمپانی های آسیایی    Dear Mr/Ms Family
-    شروع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی با کمپانی های اروپایی  Dear Mr/Ms Family or Name
-    شروع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی با کمپانی های امریکای شمالی  Dear/Only Name

 

- انتخاب موضوع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی


در این بخش به موضوع نامه Subject می پردازیم. در انتخاب موضوع نامه معرفی شرکت بسیار دقت نمایید. زیرا انتخاب موضوع در ترغیب یا عدم ترغیب گیرنده نامه تاثیر گذار می باشد. موضوع نامه معرفی شرکت را با توجه به ساختار شرکت مقابل و بازار هدف آنها انتخاب نمایید. یعنی موضوع حتما باید برای این شرکت سفارشی Customized شده باشد. برای موضوع نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی می توانید از عبارات زیر و یا کلماتی که درباره آنها تحقیق کرده اید استفاده نمایید:
-    نام محصول Product Name
-    مقدمه Introduction
-    مشارکت Cooperation


- متن نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی


برای نگارش متن نامه معرفی شرکت ابتدا چک لیستی تهیه و سپس شروع به نگارش نمایید. در پایان چندین بار متن مورد نظر را مطالعه و اقدام به اصلاحات و حذف موارد غیر ضروری نمایید. سپس متن اصلی را در 4 یا 5 پاراگراف تقسیم بندی و آن را در بدنه نامه اصلی قرار دهید. توصیه اکید می شود  از طولانی نویسی و زیاده گویی درباره شرکت و سازمان خود در نامه اول بپرهیزید. موارد تکمیلی و غیر ضروری را می توانید پیوست نامه قرار دهید که البته این پیوست کردن شرایط خاص خود را دارد. چنانچه کمپانی مورد خطاب در اروپای غربی و امریکای شمالی مستقر باشد از پیوست فایل به نامه مذبور بپرهیزید زیرا بعلت وجود سیستم های هوشمند امنیتی در این مناطق جغرافیایی در بیشتر مواقع ایمیل های دارای پیوست بصورت فیلتر و اسپم شده و هرگز به دست گیرنده نمی رسند. اما اگر با شرکتهای آسیایی مکاتبه دارید می توانید به متن نامه فایل مورد نظر را پیوست نمایید.

در این بخش به توضیح یک نمونه واقعی نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی می پردازیم. از طریق ویدئوی زیر همراه شما هستیم.

 

نمونه نامه معرفی شرکت در بازاریابی صادراتی

به قلم: دکتر رحیم محترم

مطالب مشابه:

------------------------------------------------------------

آموزش بسته بندی صادراتی

------------------------------------------------------------

نوین تجارت محترم  ویدئوهای بیشتر ببینید.  واتساپ آموزش صادرات و واردات09031142938

 

محصول پیشنهادی با این مطلب:

بسته آموزش صادرات گام به گام

 

دیدگاه ها

  • sepehr gholami 19 آذر 1399 - 22:00

    سلام وقتتون بخیر جناب دکتر محترم بی نهایت عالی بود خیلی نکات عالی و کاربردی داشت. بنده هفت سال پیش در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران دوره تجارت و بازرگانی بین الملل شما رو میومدم و الان دارم کار بازرگانی با خانواده انجام میدم بی نهایت از شما و همکارانتون سپاسگذارم که نقش مهمی در تعیین هدف و زندگی من داشتید

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.